Handelspolitik

Z uniós diákok és a holland diákok közötti állítólagos megkülönböztetésről Hollandiában az utazás ingyenes megkönnyítése tekintetében

Anabel Rufer
  1. Launched 24/02/2020

A petíció benyújtója azt állítja, hogy a holland hatóságok a holland diákokhoz képest eltérő bánásmódot alkalmaznak az uniós hallgatókkal szemben az ingyenes utazás tekintetében. A petíció benyújtója felhívja a figyelmet a holland diákok számára elérhető, az országon belüli összes buszon, villamoson és távolsági vonaton érvényes ingyenes utazási kártyára, míg más uniós diákok csak akkor részesülnek ebben az ellátásban, ha eleget tesznek a bizonyított munkaidőre vonatkozó további követelménynek. A petíció benyújtója azt állítja, hogy az előírt havi 56 órás munkaidő nappali tagozatos hallgatóként nehezen teljesíthető követelmény. A petíció benyújtója egyenlő bánásmódot kér az EU diákjai számára e tekintetben.

Thank you for your support, Anabel Rufer