Handelspolitik

Ve věci údajného rozdílného zacházení se studenty z EU a nizozemskými studenty v Nizozemsku, pokud jde o usnadnění bezplatného cestování

Anabel Rufer
  1. Launched 24/02/2020

Předkladatelka uvádí, že nizozemské orgány uplatňují v případě bezplatného cestování na studenty z EU jiná pravidla než na nizozemské studenty. Upozorňuje na to, že nizozemští studenti mají k dispozici bezplatnou průkazku na všechny autobusy, tramvaje a dálkové vlaky v Nizozemsku, zatímco studenti z EU ji získají pouze tehdy, pokud prokážou určitou odpracovanou dobu. Předkladatelka tvrdí, že dodatečný požadavek 56hodinové pracovní doby za měsíc je pro regulérní studenty obtížné splnit. Požaduje, aby se studentům z EU v tomto ohledu dostalo stejného zacházení.

Thank you for your support, Anabel Rufer