Handelspolitik

O údajnom nerovnakom zaobchádzaní so študentmi z EÚ a holandskými študentmi v Holandsku, pokiaľ ide o bezplatné cestovanie

Anabel Rufer
  1. Launched 24/02/2020

Predkladateľka petície tvrdí, že holandské orgány uplatňujú rozdielne zaobchádzanie so študentmi z EÚ v porovnaní s holandskými študentmi, pokiaľ ide o bezplatnú dopravu. Poukazuje na to, že holandskí študenti majú k dispozícii bezplatný cestovný lístok na všetky autobusy, električky a diaľkové vlaky v rámci krajiny, pričom ostatní študenti z EÚ naň majú nárok až po splnení dodatočnej podmienky, ktorou je preukázaný odpracovaný čas. Predkladateľka petície tvrdí, že pre študentov denného štúdia je ťažké splniť podmienku 56 odpracovaných hodín mesačne. Žiada, aby sa so študentmi z EÚ v tomto ohľade zaobchádzalo rovnako.

Thank you for your support, Anabel Rufer