Handelspolitik

O navodnoj diskriminaciji između studenata iz EU-a i nizozemskih studenata u Nizozemskoj u pogledu olakšavanja besplatnog prijevoza

Anabel Rufer
  1. Launched 24/02/2020

Podnositeljica predstavke tvrdi da nizozemske vlasti različito postupaju sa studentima iz EU-a u usporedbi s nizozemskim studentima kad je riječ o besplatnom prijevozu. Spominje iskaznicu za besplatni prijevoz, koja je dostupna nizozemskim studentima za sve autobuse, tramvaje i međugradske vlakove unutar zemlje, dok studenti iz EU-a mogu uživati tu povlasticu samo ako ispunjavaju dodatni zahtjev u pogledu dokazanog radnog vremena. Podnositeljica predstavke tvrdi da je redovnim studentima teško ispuniti uvjet o 56 radnih sati mjesečno. Traži jednako postupanje prema studentima iz EU-a u tom pogledu.

Thank you for your support, Anabel Rufer