Handelspolitik

относно предполагаема дискриминация между студенти от ЕС и нидерландски студенти в Нидерландия по отношение на улесняването на пътуванията  

Anabel Rufer
Petition is directed to
Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments
332 Supporters 332 in Europäische Union
66% from 500 for quorum
  1. Launched February 2020
  2. Time remaining 5 weeks
  3. Submission
  4. Dialog with recipient
  5. Decision

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament. If you click "sign", you will get forwarded to get registered with the website of of the European Parliament:

Sign

Вносителят на петицията твърди, че нидерландските органи прилагат разлика в третирането на студентите от ЕС в сравнение с нидерландските студенти по отношение на безплатното пътуване. Тя посочва, че нидерландските студенти имат възможност да ползват безплатни карти за пътуване във всички автобуси, трамваи и влакове на дълги разстояния в рамките на страната, докато други студенти от ЕС получават тази услуга единствено, ако изпълнят допълнително условие, свързано с доказването на отработени часове. Вносителят на петицията твърди, че изискваните 56 отработени часа на месец представляват трудно за изпълнение условие за студент редовно обучение. Тя настоява за равно третиране на студентите от ЕС в това отношение.

Thank you for your support, Anabel Rufer

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want your petition to get attention and stay independent.

Donate now

openPetition international