Handelspolitik

Dėl tariamai nevienodo požiūrio į ES studentus ir Nyderlandų studentus Nyderlanduose taikant nemokamų kelionių lengvatas

Anabel Rufer
  1. Launched 24/02/2020

Peticijos pateikėja teigia, kad Nyderlandų valdžios institucijos taiko skirtingą požiūrį į ES studentus, palyginti su Nyderlandų studentais, kai kalbama apie nemokamą transportą. Ji pažymi, kad Nyderlandų studentai gali naudotis nemokamos kelionės kortele, galiojančia visuose šalies autobusuose, tramvajuose ir tolimojo susisiekimo traukiniuose, tuo tarpu kitiems ES studentams ši lengvata suteikiama tik tada, kai jie atitinka papildomą reikalavimą dėl patvirtinto darbo laiko. Peticijos pateikėja teigia, kad privalomas 56 valandų darbo laikas per mėnesį dieninio skyriaus studentui yra sunkiai įgyvendinama sąlyga. Ji ragina užtikrinti ES studentams šiuo požiūriu vienodas sąlygas.

Thank you for your support, Anabel Rufer