Handelspolitik

Par iespējamu diskrimināciju Nīderlandē starp ES un Nīderlandes studentiem attiecībā uz bezmaksas ceļošanas atvieglojumiem

Anabel Rufer
  1. Launched 24/02/2020

Lūgumraksta iesniedzēja apgalvo, ka jautājumā par bezmaksas ceļošanu Nīderlandes iestāžu attieksme pret ES studentiem atšķiras no attieksmes pret Nīderlandes studentiem. Viņa norāda, ka Nīderlandes studentiem ir pieejama bezmaksas braukšanas karte, kuru var izmantot visos autobusos, tramvajos un tālsatiksmes vilcienos valstī, savukārt citi ES studenti šādu priekšrocību var izmantot tikai tad, ja izpilda papildu prasību, kas nosaka pierādīt darba laiku. Lūgumraksta iesniedzēja apgalvo, ka nepieciešamais 56 stundu darba laiks mēnesī ir smags nosacījums, lai pilna laika students varētu to izpildīt. Šajā saistībā viņa lūdz vienlīdzīgu attieksmi pret ES studentiem.

Thank you for your support, Anabel Rufer