Handelspolitik

W sprawie dyskryminacji, jaka zdaniem składającej petycję ma miejsce między studentami z UE a niderlandzkimi studentami w Niderlandach w odniesieniu do bezpłatnych przejazdów

Anabel Rufer
Collection finished
  1. Launched February 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Składająca petycję twierdzi, że istnieje różnica w traktowaniu przez władze niderlandzkie studentów z UE i niderlandzkich studentów, jeśli chodzi o bezpłatne przejazdy. Wskazuje ona, że niderlandzcy studenci mogą otrzymać bezpłatne karty uprawniające ich do przejazdów autobusami, tramwajami i pociągami dalekobieżnymi na terenie kraju, podczas gdy inni studenci z UE mogą otrzymać taką kartę po spełnieniu dodatkowego warunku, jakim jest wykazanie udokumentowanego czasu pracy. Składająca petycję twierdzi, że wymagany miesięczny czas pracy w wymiarze 56 godzin jest warunkiem trudnym do spełnienia dla studentów studiów dziennych. Zwraca się o równe traktowanie studentów z UE w tym względzie.

Thank you for your support, Anabel Rufer

openPetition international