Handelspolitik

W sprawie dyskryminacji, jaka zdaniem składającej petycję ma miejsce między studentami z UE a niderlandzkimi studentami w Niderlandach w odniesieniu do bezpłatnych przejazdów

Anabel Rufer
  1. Launched February 2020
  2. Time remaining 5 weeks

Składająca petycję twierdzi, że istnieje różnica w traktowaniu przez władze niderlandzkie studentów z UE i niderlandzkich studentów, jeśli chodzi o bezpłatne przejazdy. Wskazuje ona, że niderlandzcy studenci mogą otrzymać bezpłatne karty uprawniające ich do przejazdów autobusami, tramwajami i pociągami dalekobieżnymi na terenie kraju, podczas gdy inni studenci z UE mogą otrzymać taką kartę po spełnieniu dodatkowego warunku, jakim jest wykazanie udokumentowanego czasu pracy. Składająca petycję twierdzi, że wymagany miesięczny czas pracy w wymiarze 56 godzin jest warunkiem trudnym do spełnienia dla studentów studiów dziennych. Zwraca się o równe traktowanie studentów z UE w tym względzie.

Thank you for your support, Anabel Rufer

openPetition ist eine freie und gemeinnützige Plattform, auf der Bürger ein gemeinsames Anliegen öffentlich machen, sich organisieren und in den Dialog mit der Politik treten.

openPetition international