Umwelt

O potrebi da EU zabrani uvoz mesa i soje iz Brazila

Koben Sprengers
  1. Launched 16/01/2020

Podnositelj predstavke ističe da Europska unija i Finska razmatraju mogućnost zabrane prodaje mesnih proizvoda iz Brazila zbog nekontroliranih požara u amazonskoj prašumi jer su poljoprivredna poduzeća zapalila manje dijelove prašume kako bi raspolagala zemljištem za uzgoj stoke i soje. Podnositelj predstavke poziva na veliku potporu toj odluci. Podnositelj predstavke iskazuje zabrinutost zbog alarmantne situacije u amazonskoj prašumi koja je posljedica ljudskog djelovanja. Podnositelj predstavke žali se zbog toga što je brazilska vlada ujedno ukinula nekoliko projekata pošumljavanja i programa zaštite okoliša. To pokazuje da nije voljna poduzeti bilo kakve mjere protiv krčenja šuma.

Thank you for your support, Koben Sprengers