Umwelt

O tem, da bi EU morala prepovedati uvoz mesa in soje iz Brazilije  ,

Koben Sprengers
  1. Launched 16/01/2020

Vlagatelj peticije poudarja, da Evropska unija in Finska razmišljata o prepovedi prodaje mesnih izdelkov iz Brazilije zaradi nenadzorovanih požarov v amazonskem deževnem gozdu, saj kmetijska podjetja požigajo majhne dele deževnega gozda, da bi izkrčili površine za vzrejo goveda in pridelovanje soje. Vlagatelj peticije poziva, naj se ta odločitev odločno podpre. Zaskrbljen je zaradi skrb vzbujajočih razmer v amazonskem deževnem gozdu, ki so posledica človekovega delovanja. Pritožuje se, da je brazilska vlada tudi ukinila več projektov ponovnega pogozdovanja in okoljskih programov. Iz tega je zato razvidno, da ni pripravljena sprejeti nobenih ukrepov proti krčenju gozdov.

Thank you for your support, Koben Sprengers