Umwelt

O potrebe zákazu dovozu brazílskeho mäsa a sóje zo strany EÚ

Koben Sprengers
  1. Launched 16/01/2020

Predkladateľ petície poukazuje na to, že Európska únia a Fínsko uvažujú o zákaze predaja mäsových výrobkov z Brazílie v dôsledku nekontrolovaných požiarov v amazonskom dažďovom pralese, keďže poľnohospodárske podniky vypaľujú menšie plochy dažďového pralesa, aby uvoľnili pôdu pre chov dobytka a pestovanie sóje. Predkladateľ petície vyzýva na rozsiahlu podporu tohto rozhodnutia. Predkladateľ vyjadruje obavy nad znepokojujúcou situáciou v amazonskom dažďovom pralese, ktorá je dôsledkom ľudskej činnosti. Predkladateľ petície sa sťažuje, že brazílska vláda zrušila aj viaceré projekty zalesňovania a environmentálne programy. Takéto kroky svedčia o jej neochote prijať kroky proti odlesňovaniu.

Thank you for your support, Koben Sprengers