Umwelt

W sprawie konieczności wprowadzenia przez UE zakazu przywozu mięsa i soi z Brazylii

Koben Sprengers
  1. Launched 16/01/2020

Składający petycję zwraca uwagę, że Unia Europejska i Finlandia rozważają zakaz sprzedaży produktów mięsnych z Brazylii ze względu na niekontrolowane pożary w lasach deszczowych Amazonii spowodowane tym, że przedsiębiorstwa rolne podpalają niewielkie części lasów deszczowych, aby oczyścić grunty pod hodowlę bydła i uprawę soi. Apeluje on o masowe poparcie tej decyzji. Wyraża obawę w związku z niepokojącą sytuacją w lasach deszczowych Amazonii, która jest wynikiem działań człowieka. Skarży się, że rząd brazylijski zlikwidował również kilka projektów ponownego zalesiania i programów ochrony środowiska. Oznacza to, że nie chce podejmować żadnych działań przeciwko wylesianiu.

Thank you for your support, Koben Sprengers