Umwelt

Ve věci nutnosti zakázat do EU dovoz masa a sójových bobů z Brazílie

Koben Sprengers
  1. Launched 16/01/2020

Předkladatel poukazuje na to, že Evropská unie a Finsko zvažují zákaz prodeje masných výrobků z Brazílie v důsledku nekontrolovaných požárů v amazonském deštném pralese, neboť zemědělské společnosti zapalují malé plochy deštného pralesa za účelem získání půdy pro chov dobytka a pěstování sóji. Předkladatel žádá, aby toto rozhodnutí získalo masivní podporu. Předkladatel vyjadřuje své obavy nad znepokojivým stavem v amazonském deštném pralese, který je způsoben lidskou činností. Předkladatel si stěžuje, že brazilská vláda zrušila také několik projektů zalesňování a programů na ochranu životního prostředí. Z toho vyplývá, že není ochotna podnikat žádné kroky proti odlesňování.

Thank you for your support, Koben Sprengers