Umwelt

относно необходимостта ЕС да забрани вноса на месо и соя от Бразилия

Koben Sprengers
  1. Launched 16/01/2020

Вносителят на петицията посочва, че Европейският съюз и Финландия обмислят да забранят продажбата на месни продукти от Бразилия поради неконтролираните пожари в тропическите гори на Амазонка, тъй като селскостопанските компании подпалват малки части от горите, за да добият земя за отглеждане на добитък и на соя. Вносителят на петицията призовава за мащабна подкрепа за това решение. Той изразява безпокойството си от тревожната ситуация в тропическите гори на Амазонка, която се дължи на човешката дейност. Вносителят на петицията се оплаква, че правителството на Бразилия е премахнало и няколко проекта за залесяване и екологични програми. Това показва нежеланието му да предприема каквито и да било действия срещу обезлесяването.

Thank you for your support, Koben Sprengers