Gesundheit

Za občanský protikrizový tým (Not Through the City) ve věci projektu na vybudování východní části varšavského obchvatu

Stowarzyszenie
  1. Launched June 2020
  2. Time remaining 8 months

Předkladatel petice jménem občanského protikrizového týmu (Not Through the City) prohlašuje, že dochází k porušení práva na účinnou právní ochranu a na přístup k nestrannému soudu, konkrétně že vnitrostátní správní orgán druhého stupně zamítl přezkoumání odvolání rezidentů proti rozhodnutí o udělení ekologických povolení pro projekt, která se stala bezodkladně vykonavatelnými. Týká se výstavby východní části varšavského obchvatu, kterou provádí investor, konkrétně Generální ředitelství státních silnic a dálnic (oficiální zkratka GDDKiA). Zvolená „zelená“ možnost výstavby by na rozdíl od původní „červené“ možnosti mohla způsobit nevratné škody na životním prostředí. Obyvatelé měst a sídel, přes která má procházet, však nedali svůj souhlas s touto variantou. Náhlá změna v návrhu dálnice bude mít dopad na územní plán dané oblasti, neodpovídá dlouhodobým plánům rozvoje a dále povede ke zničení cenné přírodní zalesněné oblasti zvané „Milowy Las“.

Thank you for your support, Stowarzyszenie

openPetition international