Gesundheit

în numele Echipei cetățenești anticriză („Nu prin orașul nostru”), privind un proiect de construire a tronsonului estic al șoselei de centură a Varșoviei

Stowarzyszenie
  1. Launched June 2020
  2. Time remaining 8 months

În numele Echipei cetățenești anticriză („Nu prin orașul nostru”), petiționarul invocă încălcarea dreptului la o cale de atac eficientă și a dreptului de acces la o instanță imparțială, și anume refuzul unui organ administrativ național de a doua instanță de a examina recursul locuitorilor împotriva unei decizii de acordare a autorizațiilor de mediu pentru un proiect, decizie care a dobândit imediat forță executorie. Este vorba despre construirea tronsonului estic al șoselei de centură a orașului Varșovia de către un investitor, și anume Direcția generală pentru drumuri naționale și autostrăzi (abrevierea oficială este GDDKiA). Opțiunea de construcție „verde” aleasă ar putea, spre deosebire de opțiunea „roșie” inițială, să aducă daune ireversibile mediului. În plus, locuitorii orașelor și așezărilor prin care urmează să treacă nu și-au dat consimțământul pentru această variantă. O schimbare bruscă a proiectării autostrăzii va afecta amenajarea teritoriului în district , nu este în concordanță cu planurile de dezvoltare pe termen lung și, mai mult, va conduce la distrugerea unei zone naturale împădurite de mare valoare numite „Milowy Las”.

Thank you for your support, Stowarzyszenie

openPetition international