Gesundheit

Ki jo v imenu protikrizne skupine državljanov (Ne skozi mesto) vlaga Rafał Rogowski, državljan Poljske

Stowarzyszenie
  1. Launched June 2020
  2. Time remaining 8 months

Vlagatelj peticije v imenu protikrizne skupine državljanov (Ne skozi mesto) zatrjuje, da je bila kršena pravica do učinkovitega pravnega sredstva in dostopa do nepristranskega sodišča, ko je nacionalni upravni organ na drugi stopnji zavrnil proučitev pritožb prebivalcev zoper odločitev o podelitvi okoljskih dovoljenj za projekt, ki je postal nemudoma izvršljiv. Primer zadeva izgradnjo vzhodnega odseka obvoznice mesta Varšava, ki ga bo kot investitor zgradil Generalni direktorat za nacionalne ceste in avtoceste (uradna kratica: GDDKiA). Izbrana „zelena“ možnost izgradnje bi lahko za razliko od prvotne „rdeče“ možnosti povzročila nepopravljivo okoljsko škodo. Poleg tega prebivalci mest in naselbin, skozi katere bi obvoznica potekala, niso pristali na to različico. Nenadna sprememba zasnove avtoceste bo vplivala na prostorski načrt okrožja, ne ustreza dolgoročnim razvojnim načrtom, poleg tega pa bo povzročila uničenje dragocenega naravnega gozdnega območja Milowy Las.

Thank you for your support, Stowarzyszenie

openPetition international