Gesundheit

от името на „Гражданска група за борба с кризата“ („Не през града“), относно проект за изграждане на източен участък от околовръстния път на Варшава

Stowarzyszenie
  1. Launched June 2020
  2. Time remaining 8 months

Вносителят на петицията, от името на гражданската група за борба с кризата (Не през града), твърди, че е налице нарушение на правото на ефективни правни средства за защита и на достъп до безпристрастен съд, а именно отказ на национален административен орган от втора инстанция да разгледа жалбите на жителите срещу решение за издаване на екологични разрешителни за проект, който е станал подлежащ на незабавно изпълнение. Той засяга изграждането на източна отсечка от околовръстния път на град Варшава, а именно Главна дирекция „Национални пътища и автомагистрали“ (официално съкращение DGDKiA). Избраният „зелен“ вариант за строеж би могъл, за разлика от първоначалния „червен“ вариант, да доведе до необратими екологични щети. Освен това жителите на градовете и населените места, през които трябва да минава тази отсечка, не са дали съгласието си за този вариант. Внезапната промяна в проекта на автомагистралата ще окаже въздействие върху териториалното устройство на района, не съответства на дългосрочните планове за развитие и нещо повече, ще доведе до унищожаването на ценен горски природен район, наречен „Milowy Las“.

Thank you for your support, Stowarzyszenie

openPetition international