Gesundheit

U ime tima građana za borbu protiv krize (ne posredstvom Grada), o projektu za izgradnju istočnog dijela varšavske obilaznice

Stowarzyszenie
  1. Launched June 2020
  2. Time remaining 8 months

Podnositelj predstavke, u ime tima građana za borbu protiv krize (ne posredstvom Grada), navodi povredu prava na učinkovito pravno sredstvo i pristup nepristranom sudu, konkretno odbijanje nacionalnog drugostupanjskog upravnog tijela da ispita žalbe rezidenata na odluku o dodjeli ekoloških dozvola za projekt koja je provedena bez odlaganja. Odnosi se na izgradnju istočnog dijela obilaznice oko Grada Varšave od strane ulagatelja, tj. Glavne uprave za nacionalne ceste i autoceste (službena pokrata GDDKiA). Odabrana „zelena“ opcija izgradnje, za razliku od izvorne „crvene” opcije, mogla bi prouzročiti nepovratnu ekološku štetu. Štoviše, stanovnici gradova i naselja kroz koje bi trebala prolaziti nisu dali svoju privolu za tu varijantu. Iznenadna izmjena projekta autoceste odrazit će se na prostornom rasporedu okruga, ne odgovara dugoročnim planovima razvoja i, štoviše, dovest će do uništenja vrijednog prirodnog šumskog područja „Milowy Las”.

Thank you for your support, Stowarzyszenie

openPetition international