Gesundheit

Varsói elkerülő út keleti szakaszának megépítésére irányuló projektről

Petitioner
120 Supporters 120 in European Union
Collection finished
  1. Launched June 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

A petíció benyújtója a Polgárok Válságellenes Csoportja (Nem a Városon Keresztül) szervezet nevében azt állítja, hogy megsértették a hatékony jogorvoslathoz és a pártatlan bírósághoz való hozzáféréshez való jogot azzal, hogy egy másodfokú nemzeti közigazgatási szerv elutasította a lakosok által egy projektre vonatkozó környezetvédelmi engedélyek megadásáról szóló határozat ellen benyújtott fellebbezések kivizsgálását, és a határozatot azonnal végrehajthatóvá tette. A petíció a varsói elkerülő út keleti szakaszának egy beruházó, nevezetesen a Nemzeti Közúti és Autópálya Főigazgatóság általi megépítésére vonatkozik (hivatalos rövidítés: GDDKiA). A választott „zöld” építési lehetőség – az eredeti „piros” megoldással ellentétben – visszafordíthatatlan környezeti károkat okozhat. Emellett azon városok és települések lakosai, amelyeken keresztül haladni fog, nem járultak hozzá ehhez a változathoz. Az autópálya terveinek hirtelen megváltoztatása hatással lesz a környék térelrendezésére, nem felel meg a hosszú távú fejlesztési terveknek, továbbá a „Milowy Las” elnevezésű értékes természetes erdőterület tönkretételéhez vezet.

openPetition international