Gesundheit

V mene občianskeho protikrízového tímu (Nie cez mesto), o projekte výstavby východnej časti varšavského obchvatu

Stowarzyszenie
  1. Launched June 2020
  2. Time remaining 8 months

Predkladateľ petície v mene občianskeho protikrízového tímu (Nie cez mesto) poukazuje na údajné porušenie práva na účinný opravný prostriedok a prístup k nestrannému súdu, konkrétne odmietnutie druhostupňového vnútroštátneho správneho orgánu preskúmať odvolanie obyvateľov proti rozhodnutiu o udelení environmentálnych povolení pre projekt, ktorý sa stal okamžite vykonateľným. Ide o výstavbu východnej časti varšavského obchvatu investorom, generálnym riaditeľstvom pre štátne cesty a diaľnice (oficiálna skratka GDDKiA). Vybratý „zelený“ variant by mohol na rozdiel od pôvodného „červeného“ variantu spôsobiť nezvratné škody na životnom prostredí. Obyvatelia miest a obcí, cez ktoré má obchvat prechádzať, okrem toho neudelili súhlas s týmto variantom. Náhla zmena návrhu diaľnice bude mať vplyv na územné plánovanie tohto okresu, nezodpovedá dlhodobému plánu rozvoja a navyše spôsobí deštrukciu vzácnej oblasti prírodného lesa (Milowy Las).

Thank you for your support, Stowarzyszenie

openPetition international