Gesundheit

Par Varšavas apvedceļa austrumu posma būvniecības projektu

Stowarzyszenie
  1. Launched June 2020
  2. Time remaining 8 months

Lūgumraksta iesniedzējs organizācijas "Citizens’ Anti-Crisis Team (Not Through the City)" vārdā apgalvo, ka ir pārkāptas tiesības uz efektīviem tiesiskās aizsardzības līdzekļiem un taisnīgu tiesu, proti, otrā līmeņa valsts administratīvā iestāde ir atteikusies izskatīt iedzīvotāju pārsūdzības par lēmumu piešķirt vides atļaujas projektam, kas tika atzīts par nekavējoties īstenojamu. Lēmums attiecas uz Varšavas apvedceļa austrumu posma būvniecību, ko veic ieguldītājs — Valsts ceļu un automaģistrāļu ģenerāldirektorāts (oficiālais saīsinājums — GDDKiA). Izvēlētais tā dēvētais zaļais būvniecības risinājums atšķirībā no sākotnējā tā dēvētā sarkanā risinājuma var radīt nenovēršamu kaitējumu videi. Turklāt to pilsētu un apdzīvoto vietu iedzīvotāji, cauri kurām plānots izbūvēt apvedceļu, nav devuši piekrišanu šā risinājuma īstenošanai. Automaģistrāles projekta pēkšņās izmaiņas ietekmēs apgabala teritoriālo plānojumu, neatbilst ilgtermiņa attīstības plāniem un, vēl svarīgāk, tā īstenošanas rezultātā tiks iznīcināts vērtīgs dabisko mežu apgabals ar nosaukumu "Milowy Las".

Thank you for your support, Stowarzyszenie

openPetition international