Gesundheit

Dėl Varšuvos aplinkkelio rytinės dalies tiesimo projekto

Stowarzyszenie
  1. Launched June 2020
  2. Time remaining 8 months

Peticijos pateikėjas piliečių kovos su krize grupes („Keliui per miestą – ne“) vardu teigia, kad buvo pažeista teisė į veiksmingą teisių gynimą ir teisė kreiptis į nešališką teismą, t. y. antrosios pakopos nacionalinė administracinė institucija atsisakė nagrinėti gyventojų apeliacinius skundus dėl sprendimo išduoti aplinkosaugos leidimus projektui ir tas sprendimas buvo pradėtas vykdyti nedelsiant. Tai susiję su Varšuvos miesto aplinkkelio rytinės dalies tiesimu, kurį atlieka šio projekto investuotojas, t. y. Nacionalinių kelių ir greitkelių generalinis direktoratas (oficiali santrumpa GDDKiA). Pasirinktoji „žalioji“ (priešingai nei pirminė „raudonoji“) aplinkkelio tiesimo alternatyva galėtų padaryti nepataisomą žalą aplinkai. Be to, miestų ir gyvenviečių, per kurias turi būti tiesiamas kelias, gyventojai nepritarė šiai alternatyvai. Staigus greitkelio projekto pakeitimas turės įtakos rajono teritorinei tvarkai, neatitinka ilgalaikių plėtros planų ir, be to, sunaikins vertingą natūralaus miško teritoriją, vadinamą „Milowy Las“.

Thank you for your support, Stowarzyszenie

openPetition international