Versorgung

V imenu Movemento Ecoloxista da Limia y Sociedade Galega de Historia Natural, o učinkih intenzivne živinoreje v Limijski dolini ,

Movemento Ecoloxista da Limia y Sociedade Galega de Historia Natural
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Vlagatelj peticije obsoja učinke intenzivne živinoreje v Limijski dolini in zbiralniku As Conchas. Obžaluje zlasti povečanje intenzivne reje piščancev in prašičev, slabo upravljanje kmetijskih odpadkov, pomanjkanje zavezujočega kodeksa dobrih kmetijskih praks ter poslabšanje kakovosti površinskih in podzemnih voda zaradi povečanja koncentracije nitratov in evtrofikacije. Poziva k prepovedi vzpostavljanja novih kmetij in k nadzoru obstoječih kmetij: uvesti morajo okoljsko trajnostno upravljanje kmetijskih odpadkov in tako izpolnjevati veljavno evropsko zakonodajo na tem področju.

Thank you for your support, Movemento Ecoloxista da Limia y Sociedade Galega de Historia Natural
pro

contra