Versorgung

V mene hnutia Movemento Ecoloxista da Limia y Sociedade Galega de Historia Natural, o vplyve intenzívneho chovu hospodárskych zvierat na údolie Limia

Movemento Ecoloxista da Limia y Sociedade Galega de Historia Natural
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Predkladateľ petície odsudzuje vplyv intenzívneho chovu hospodárskych zvierat na údolie Limia a vodnú nádrž As Conchas. Predkladateľ petície vyjadruje poľutovanie predovšetkým nad nárastom intenzívneho chovu kurčiat a prasiat, nedostatočným nakladaním s odpadom z chovov, neexistenciou kódexu osvedčených poľnohospodárskych postupov a poškodzovaním povrchovej a podzemnej vody v dôsledku zvýšenej koncentrácie dusičnanov a eutrofizácie. Požaduje zastavenie vytvárania nových chovov a podrobenie riadenia existujúcich chovov kontrolám: mali by prijať environmentálne udržateľné nakladanie s odpadom vznikajúcim pri chove hospodárskych zvierat s cieľom zosúladiť ho s príslušnými platnými európskymi právnymi predpismi.

Thank you for your support, Movemento Ecoloxista da Limia y Sociedade Galega de Historia Natural
pro

contra