Versorgung

U ime Ekološkog pokreta Limije i Galicijskog prirodoslovnog društva (Movemento Ecoloxista da Limia y Sociedade Galega de Historia Natural), o učincima intenzivnog stočarstva u dolini Limije

Petitioner
53 Supporters 53 in European Union
Collection finished
  1. Launched September 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Podnositelj predstavke kritizira učinke intenzivnog stočarstva u dolini Limije i prirodnom rezervatu As Conchas. Posebno osuđuje povećanje intenzivnog stočarstva kokoši i svinja, loše upravljanje otpadom iz poljoprivrednih gospodarstva, nedostatak obvezujućeg pravilnika za dobru praksu poljoprivrednih gospodarstava i uništavanje površine tla i podzemnih voda zbog povećanja koncentracije nitrata i eutrofikacije. Poziva na sprječavanje osnivanja novih poljoprivrednih gospodarstava i uvođenje kontrola za postojeća gospodarstva: na postojećim poljoprivrednim gospodarstvima trebalo bi se uvesti ekološki održivo gospodarenje otpadom kako bi se uskladilo s važećim europskim zakonodavstvom u tom području.

openPetition international