Versorgung

от името на Movemento Ecoloxista da Limia y Sociedade Galega de Historia Natural, относно въздействието на интензивното животновъдство в долината Лимия

Movemento Ecoloxista da Limia y Sociedade Galega de Historia Natural
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Вносителят на петицията осъжда въздействието на интензивното животновъдство в долината Лимия и в язовира Ас Кончас. Вносителят на петицията изразява съжаление по-специално относно увеличаването на интензивното отглеждане на пилета и свине, лошото управление на отпадъците от стопанствата, липсата на задължителен кодекс за добри земеделски практики и влошаването на състоянието на повърхностните и подземните води поради увеличаване на концентрацията на нитрати и еутрофикацията. Той призовава изграждането на нови стопанства да бъде спряно, а управлението на съществуващите стопанства да бъде обект на контрол: те следва да приемат екологично устойчиво управление на отпадъците от добитък, така че да спазват законодателство на ЕС, което е в сила в това отношение.

Thank you for your support, Movemento Ecoloxista da Limia y Sociedade Galega de Historia Natural
pro

contra