Versorgung

W imieniu Movemento Ecoloxista da Limia y Sociedade Galega de Historia Natural, w sprawie skutków intensywnej hodowli zwierząt gospodarskich w dolinie Limy

Movemento Ecoloxista da Limia y Sociedade Galega de Historia Natural
Collection finished
  1. Launched September 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Składający petycję skarży się na skutki intensywnej hodowli zwierząt gospodarskich w dolinie Limy i w zbiorniku As Conchas. Składający petycję ubolewa w szczególności nad zwiększeniem intensywnej hodowli kurcząt i świń, złym gospodarowaniem odpadami z gospodarstw rolnych, brakiem wiążącego kodeksu dobrych praktyk rolniczych oraz pogorszeniem się stanu wód powierzchniowych i podziemnych ze względu na wzrost stężenia azotanów i eutrofizację. Wzywa on do wstrzymania instalacji nowych gospodarstw i do poddania kontroli zarządzania istniejącymi gospodarstwami: powinny one przyjąć zrównoważone pod względem środowiskowym gospodarowanie odpadami zwierzęcymi, tak aby zapewnić zgodność z obowiązującym prawodawstwem europejskim w tym zakresie.

Thank you for your support, Movemento Ecoloxista da Limia y Sociedade Galega de Historia Natural

openPetition international