Arbeit

M. G.
195 Supporters 195 in European Union
  1. Launched 14/01/2020

Vlagatelj peticije trdi, da španska javna uprava krši Direktivo Sveta 1999/70/ES z dne 28. junija 1999 o okvirnem sporazumu o delu za določen čas, sklenjenem med ETUC, UNICE in CEEP, ker zaposluje pogodbeno osebje, ki je v slabšem položaju kot ostali javni uslužbenci. Pravi, da so španska vlada in različne regionalne oblasti že večkrat kršile zadevno zakonodajo in da več let ni bilo organiziranih natečajev za zapolnitev prostih delovnih mest. Ko so bili ti končno organizirani, je bilo objavljenih zelo malo delovnih mest glede na dejansko število prostih delovnih mest, pri čemer se začasni uslužbenci, ki so ta mesta zasedali več let, nanje niso mogli prijaviti.

Thank you for your support, M. G.