Arbeit

Ve věci diskriminačního zacházení s pracovníky na dobu určitou ve španělské veřejné správě, v rozporu se směrnicí 1999/70/ES

M. G.
195 Supporters 195 in European Union
  1. Launched 14/01/2020

Předkladatel si stěžuje, že španělské orgány veřejné správy porušují směrnici Rady 1999/70/ES ze dne 28. června 1999, pokud jde o rámcovou dohodu uzavřenou mezi organizacemi UNICE, CEEP a EKOS týkající se pracovního poměru na dobu určitou, a to tím, že najímají zaměstnance s krátkodobou pracovní smlouvou, kteří jsou tak znevýhodněni vůči ostatním zaměstnancům veřejné správy. Předkladatel poukazuje na to, že dotčený právní předpis španělská vláda a různé regionální vlády porušují opakovaně a soustavně, jelikož řadu let nebyla vypsána výběrová řízení na obsazení volných pracovních míst, a když byla výběrová řízení konečně uspořádána, byl inzerován pouze velmi malý počet pracovních míst oproti skutečnému počtu volných pracovních míst a pracovníci na dobu určitou, kteří tato místa řadu let zastávali, neměli povoleno se těchto řízení účastnit.

Thank you for your support, M. G.