Arbeit

O diskriminačnom zaobchádzaní s dočasnými zamestnancami v španielskej verejnej správe v rozpore so smernicou 1999/70/ES.

M. G.
  1. Launched January 2020
  2. Time remaining 5 weeks

Predkladateľ petície sa sťažuje na to, že španielske orgány verejnej správy porušujú smernicu 1999/70/ES Rady z 28. júna 1999 o rámcovej dohode o práci na dobu určitú, ktorú uzavreli ETUC, UNICE a CEEP, a to tým, že zamestnávajú dočasných zamestnancov, ktorí sú v nevýhode oproti ostatným verejným zamestnancom. Predkladateľ petície poukazuje na to, že španielska vláda a jednotlivé regionálne vlády opakovane a sústavne porušujú príslušné právne predpisy v tom zmysle, že už celé roky neboli zorganizované žiadne výberové konania na obsadenie voľných pracovných miest, a keď boli zvolané výberové konania, vzhľadom na aktuálny počet voľných pracovných miest bol inzerovaný len veľmi malý počet pracovných miest, pričom dočasným zamestnancom, ktorí na týchto miestach pôsobili už niekoľko rokov, nebolo dovolené tieto výberové konania absolvovať.

Thank you for your support, M. G.

openPetition international