Arbeit

Privind tratamentul discriminatoriu aplicat angajaților temporari din administrația publică din Spania și încălcarea Directivei 1999/70/CE

M. G.
195 Supporters 195 in European Union
  1. Launched 14/01/2020

Petiționarul se plânge de faptul că autoritățile publice spaniole încalcă Directiva 1999/70/CE a Consiliului din 28 iunie 1999 privind acordul-cadru cu privire la munca pe durată determinată, încheiat între CES, UNICE și CEEP, dat fiind că angajații interimari din administrația publică nu se află pe poziție de egalitate cu ceilalți funcționari publici. Petiționarul subliniază că această directivă a fost încălcată în mod repetat și constant de către guvernul spaniol și de către diferite guverne regionale prin faptul că, timp de mai mulți ani, nu au fost organizate concursuri pentru ocuparea posturilor libere, iar când, în cele din urmă, au fost organizate aceste concursuri, doar un număr redus de posturi a fost publicat, angajaților temporari care ocupau acest posturi nefiindu-le permis să se prezinte la concurs.

Thank you for your support, M. G.