Arbeit

O diskriminatornom postupanju prema privremenom osoblju u španjolskim javnim službama, čime se krši Direktiva 1999/70/EZ  

M. G.
Petition is directed to
Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments
606 Supporters 606 in Europäische Union
100% from 500 for quorum
  1. Launched January 2020
  2. Time remaining 5 weeks
  3. Submission
  4. Dialog with recipient
  5. Decision

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament. If you click "sign", you will get forwarded to get registered with the website of of the European Parliament:

Sign

Podnositelj predstavke žali se da španjolske javne službe krše Direktivu 1999/70/EZ od 28. lipnja 1999. o Okvirnom sporazumu o radu na određeno vrijeme koji su sklopili ETUC, UNICE i CEEP zapošljavanjem privremenog osoblja koje je u nepovoljnom položaju u odnosu na druge javne službenike. Podnositelj predstavke ističe da španjolska vlada i razne regionalne vlade opetovano krše spomenuto zakonodavstvo jer natječaji za popunjavanje slobodnih radnih mjesta godinama nisu bili objavljivani, a kada su napokon raspisani, samo je vrlo mali broj radnih mjesta oglašen u odnosu na stvarni broj slobodnih radnih mjesta, s time da privremeno osoblje, koje već godinama popunjava takva radna mjesta, nije moglo sudjelovati.

Thank you for your support, M. G.

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want your petition to get attention and stay independent.

Donate now

openPetition international