Arbeit

O diskriminatornom postupanju prema privremenom osoblju u španjolskim javnim službama, čime se krši Direktiva 1999/70/EZ

M. G.
  1. Launched January 2020
  2. Time remaining 5 weeks

Podnositelj predstavke žali se da španjolske javne službe krše Direktivu 1999/70/EZ od 28. lipnja 1999. o Okvirnom sporazumu o radu na određeno vrijeme koji su sklopili ETUC, UNICE i CEEP zapošljavanjem privremenog osoblja koje je u nepovoljnom položaju u odnosu na druge javne službenike. Podnositelj predstavke ističe da španjolska vlada i razne regionalne vlade opetovano krše spomenuto zakonodavstvo jer natječaji za popunjavanje slobodnih radnih mjesta godinama nisu bili objavljivani, a kada su napokon raspisani, samo je vrlo mali broj radnih mjesta oglašen u odnosu na stvarni broj slobodnih radnih mjesta, s time da privremeno osoblje, koje već godinama popunjava takva radna mjesta, nije moglo sudjelovati.

Thank you for your support, M. G.

openPetition international