Außenpolitik

Ki jo v imenu Združenja za svobodo govora Ana Politkovska vlaga Peter Benčev (Peter Benchev), državljan Bolgarije

1. Launched 05/06/2020
  2. Time remaining 11 months

Vlagatelj peticije poziva k nujnemu ukrepanju, saj naj bi se po njegovih trditvah pod zidom jeza Ogosta, ki je drugi največji jez na Balkanskem polotoku, občasno zadrževala voda, kar se ne bi smelo dogajati. Trdi, da bo to prizadelo 21 bolgarskih naselij in da voda vstopa do 60 km daleč na ozemlje Romunije. Nadalje navaja, da je v zvezi z jezom že pred njegovim odprtjem prihajalo do pomanjkljivosti, kot je nepopolna izgradnja zaščitne zavese za vbrizgavanje vzdolž celotnega jezu. Danes, po nedavnem zaprtju glavnega hidravličnega sistema zaprtega kroga pri glavnem izhodu, je v izpraznjevalnem kanalu precejšnja količina vode, za kar se lahko upravičeno domneva, da odraža čedalje večji vpliv nedograjene zaščitne zavese za vbrizgavanje.

Thank you for your support, Асоциация на свободното слово “Анна Политковская” и Национално движение „Екогласност”