Außenpolitik

U ime Udruge za slobodu govora Anna Politkovskaya, o nedovršenoj brani Ongosta u Bugarskoj

1. Launched 05/06/2020
  2. Time remaining 10 months

Podnositelj predstavke poziva na hitnu intervenciju tvrdeći da je bilo slučajeva neprihvatljive prisutnosti vode ispod brane Ongosta, druge po veličini na balkanskom poluotoku. Tvrdi da će to utjecati na 21 bugarskih naselja i da voda ulazi u Rumunjsku do 60 km. Podnositelj predstavke tvrdi da je čak i prije pokretanja brane bilo grešaka, poput nedovršavanja sveobuhvatne zavjese za injekciju ispod brane. Sada su, nakon nedavnog zatvaranja glavnog hidrauličnog sustava zatvorene petlje na glavnom ispustu, u ispusnom kanalu prisutne znatne količine vode, što ukazuje na sve veći utjecaj neizgrađene zavjese za injekciju.

Thank you for your support, Асоциация на свободното слово “Анна Политковская” и Национално движение „Екогласност”