Außenpolitik

V mene Združenia Anny Politkovskej za slobodu prejavu, o nedokončenej priehrade Ogosta v Bulharsku

1. Launched 05/06/2020
  2. Time remaining 11 months

Predkladateľ petície požaduje naliehavý zásah, pričom tvrdí, že sa vyskytli prípady neprijateľnej akumulácie vody pod múrom priehrady Ogosta, ktorá je druhou najväčšou na Balkánskom polostrove. Uvádza, že to bude mať negatívne následky pre 21 bulharských osád a že voda preniká na územie Rumunska až do vzdialenosti 60 km. Predkladateľ petície tvrdí, že už pred spustením priehrady došlo k zlyhaniam, napríklad v podobe neúplnej konštrukcie injekčnej clony pod priehradou. Po nedávnom uzavretí hlavného hydraulického systému s uzavretou slučkou na hlavnom výpuste sa v súčasnosti nahromadilo značné množstvo vody v odtokovom kanáli, čo možno opodstatnene považovať za prejav narastajúceho vplyvu nevybudovanej injekčnej clony.

Thank you for your support, Асоциация на свободното слово “Анна Политковская” и Национално движение „Екогласност”