Außenpolitik

Befejezetlen bulgáriai Ongosta gátról

1. Launched 05/06/2020
  2. Time remaining 11 months

A petíció benyújtója sürgős közbelépést kérvényez, azt állítva, hogy az Ongosta gát fala alatt, amely a második legnagyobb a Balkán-félszigeten, esetenként víz volt, ami elfogadhatatlan. Állítása szerint 21 bulgáriai település fog károsulni, és a víz akár 60 km-re is beáramlik román területre. A petíció benyújtója azt állítja, hogy már a gát megnyitása előtt is voltak problémák, mint például a gát alatti átfogó befecskendező függöny félkész megépítése. Jelenleg a fő zárthurkú hidraulikus rendszer főkimenetnél történt közelmúltbeli lezárását követően jelentős mennyiségű víz van jelen a kifolyócsatornában, ami észszerű feltételezések alapján a befejezetlen befecskendező függöny növekvő hatásának tudható be.

Thank you for your support, Асоциация на свободното слово “Анна Политковская” и Национално движение „Екогласност”