Außenpolitik

Par nepabeigto Ongostas aizsprostu Bulgārijā

1. Launched 05/06/2020
  2. Time remaining 11 months

Lūgumraksta iesniedzējs aicina steidzami iejaukties, apgalvojot, ka zem Ongostas aizsprosta sienas, kas ir otrā lielākā Balkānu pussalā, ir konstatēti nepieļaujami ūdens uzkrāšanās gadījumi. Viņš apgalvo, ka Bulgārijā cietīs 21 apdzīvota vieta un ka ūdens ieplūdīs līdz pat 60 km Rumānijas teritorijā. Vēl viņš apgalvo, ka pat pirms dambja darbības uzsākšanas tika pieļautas kļūdas, piemēram, zem dambja netika pilnībā pabeigta dambja dibena izolējošās kārtas izveide. Patlaban pēc tam, kad nesen galvenajā izvadā tika slēgta galvenā slēgtās cilpas hidrauliskā sistēma, izplūdes kanālā ir vērojams būtisks ūdens daudzums, un ir pamats uzskatīt, ka tas pierāda nepilnīgi izveidotās izolējošā kārtas pieaugošo ietekmi.

Thank you for your support, Асоциация на свободното слово “Анна Политковская” и Национално движение „Екогласност”