Außenpolitik

Kterou předkládá Peter Penchev (Bulharsko) jménem Sdružení Anny Politkovské pro svobodu slova ve věci nedokončené přehrady Ongosta v Bulharsku

1. Launched 05/06/2020
  2. Time remaining 10 months

Předkladatel vyzývá k bezodkladnému zásahu s tím, že se pod přehradní hrází přehrady Ongosta vyskytuje nepřijatelné množství vody, přičemž se jedná o druhou největší přehradu na Balkánském poloostrově. Předkladatel tvrdí, že je ohroženo 21 bulharských sídel a že voda zasahuje do vzdálenosti až 60 km na území Rumunska. Stěžuje si, že ještě před otevřením přehrady zde existovaly vady, například nedokončené provedení kompletní vrstvy záclonové injektáže pod přehradou. V současnosti, poté co byl nedávno uzavřen hydraulický systém hlavního uzavřeného okruhu na hlavní výpusti, nahromadilo se velké množství vody v čerpacím kanálu, a lze se logicky domnívat, že tuto situaci stále více ovlivňuje nedokončená záclonová injektáž.

Thank you for your support, Асоциация на свободното слово “Анна Политковская” и Национално движение „Екогласност”