Foreign affairs

Kterou předkládá Peter Penchev (Bulharsko) jménem Sdružení Anny Politkovské pro svobodu slova ve věci nedokončené přehrady Ongosta v Bulharsku

Petitioner
14 supporters 14 in European Union

Collection finished

14 supporters 14 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Předkladatel vyzývá k bezodkladnému zásahu s tím, že se pod přehradní hrází přehrady Ongosta vyskytuje nepřijatelné množství vody, přičemž se jedná o druhou největší přehradu na Balkánském poloostrově. Předkladatel tvrdí, že je ohroženo 21 bulharských sídel a že voda zasahuje do vzdálenosti až 60 km na území Rumunska. Stěžuje si, že ještě před otevřením přehrady zde existovaly vady, například nedokončené provedení kompletní vrstvy záclonové injektáže pod přehradou. V současnosti, poté co byl nedávno uzavřen hydraulický systém hlavního uzavřeného okruhu na hlavní výpusti, nahromadilo se velké množství vody v čerpacím kanálu, a lze se logicky domnívat, že tuto situaci stále více ovlivňuje nedokončená záclonová injektáž.

Link to the petition

Image with QR code