Außenpolitik

în numele Asociației pentru liberă exprimare Anna Politkovskaia, privind barajul Ongosta neterminat din Bulgaria

1. Launched 05/06/2020
  2. Time remaining 11 months

Petiționarul solicită o intervenție urgentă, susținând că au existat cazuri de prezență inacceptabilă a apei sub zidul barajului Ongosta, al doilea ca mărime din Peninsula Balcanică. Acesta susține că 21 de așezări bulgare vor avea de suferit și că apa pătrunde până la 60 km pe teritoriul României. Petiționarul susține că, chiar înainte de lansarea barajului, au existat deficiențe, cum ar fi construirea incompletă a unui voal complet de etanșare sub baraj. În prezent, în urma închiderii recente a principalului sistem hidraulic în buclă închisă de la ieșirea principală, cantități semnificative de apă sunt prezente în canalul de eșapament, ceea ce se presupune, în mod rezonabil, că demonstrează influența din ce în ce mai mare a voalului de etanșare neconstruit.

Thank you for your support, Асоциация на свободното слово “Анна Политковская” и Национално движение „Екогласност”