Außenpolitik

от името на Асоциация на свободното слово „Анна Политковская“, относно незавършения язовир на река Огоста в България

1. Launched 05/06/2020
  2. Time remaining 11 months

Вносителят на петицията призовава за спешни действия, като твърди, че има случаи на неприемливо наличие на вода под стената на язовир Огоста, вторият по големина на Балканския полуостров. Той твърди, че 21 селища в България ще пострадат и че водата навлиза на 60 км в Румъния. Вносителят на петицията твърди, че дори преди пускането в експлоатация на язовира е имало пропуски, като недовършеното изграждане на всеобхватна инжекционна завеса под цялата дължина на язовирната стена. След неотдавнашното затваряне на основната хидравлична система със затворена верига на основния изходен отвор, понастоящем са налични значителни количества вода в изпускателния канал, за което с основание се предполага, че доказва нарастващото въздействие на неизградената инжекционна завеса.

Thank you for your support, Асоциация на свободното слово “Анна Политковская” и Национално движение „Екогласност”