Gesundheit

Elena Blanco Fuente
27 Supporters 27 in European Union
  1. Launched 16/10/2019

Předkladatelka petice si stěžuje, že od května 2020 bude vzhledem k nařízení (ES) č. 833/2004 muset hradit příspěvky sociálního zabezpečení v zemi, kde vykonává svou profesní činnost (tj. v Portugalsku), přestože daně platí ve Španělsku, kde byla přijata do zaměstnání. Je totiž státní zaměstnankyní, která byla přesunuta v rámci programu dobrovolné mobility. Tvrdí, že to bude mít na její život a na život všech zaměstnanců, kterých se nařízení týká, zásadní negativní vliv. Domnívá se, že vzhledem k tomu, že podmínky systému sociálního zabezpečení se v Portugalsku a ve Španělsku liší, povede to k podstatnému snížení jejího čistého platu, důchodu a sociálních příspěvků. Povede to navíc také ke změně jejich získaných práv, např. k tomu, že nebudou mít nárok na léčbu, pokud by byli v zemi původu hospitalizováni nebo pokud by vážně onemocněli. Je toho názoru, že toto nařízení nelze uplatňovat zpětně a že by daňoví poplatníci měli mít v každém případě možnost zvolit si, kde budou platit příspěvky sociálního zabezpečení, aby si mohli vybrat možnost, která je pro ně nejvýhodnější.

Thank you for your support, Elena Blanco Fuente