Gesundheit

Dėl Reglamento (EB) Nr. 833/2004 dėl socialinės apsaugos sistemų koordinavimo taikymo ES

Elena Blanco Fuente
27 Supporters 27 in European Union
  1. Launched 16/10/2019

Peticijos pateikėja skundžiasi, kad nuo 2020 m. gegužės mėn. pagal Reglamentą (EB) Nr. 833/2004 ji privalės mokėti socialinio draudimo įmokas šalyje, kurioje vykdo profesinę veiklą (Portugalijoje), nepaisant to, kad šalis, kurioje ji deklaruoja savo mokesčius ir kurioje ji buvo priimta į darbą, yra Ispanija, o ji yra valstybės tarnautoja, perkelta pagal savanorišką judumą. Ji teigia, kad tai labai pakenks jos ir kitų darbuotojų, kuriems turi įtakos šis reglamentas, gyvenimui. Ji mano, kad dėl to labai sumažės jos darbo užmokestis, pensijos ir socialinės išmokos, atsižvelgiant į tai, kad socialinės apsaugos sąlygos Portugalijoje ne tokios pat kaip Ispanijoje. Be to, tai taip pat pakeis jų įgytas teises, pvz., hospitalizuoti arba sunkiai susirgę savo kilmės šalyje jie negalės gauti gydymo. Peticijos pateikėja mano, kad reglamentas neturėtų būti taikomas atgaline data, arba, bet kuriuo atveju, mokesčių mokėtojams turėtų būti suteikta galimybė pasirinkti, kur mokėti socialinio draudimo įmokas, ir kad jie galėtų pasirinki naudingiausią variantą.

Thank you for your support, Elena Blanco Fuente