Gesundheit

Uniós szociális biztonsági rendszerek koordinálásáról szóló 833/2004/EK rendelet alkalmazásáról

Elena Blanco Fuente
27 Supporters 27 in European Union
  1. Launched 16/10/2019

A petíció benyújtója kifogásolja, hogy a 833/2004/EK rendelet értelmében 2020 májusától kezdve abban az országban lesz köteles társadalombiztosítási járulékot fizetni, ahol szakmai tevékenységét folytatja (Portugáliában), annak ellenére, hogy adóbevallását Spanyolországban nyújtja be, és ott került alkalmazásba, ugyanis ő az önkéntes mobilitás keretében áthelyezett nemzeti köztisztviselő. Azt állítja, hogy ez súlyos következményekkel járna az ő, valamint a rendelet által érintett összes alkalmazott életére. Úgy véli, hogy emiatt fizetése, nyugdíja és szociális juttatásai jelentősen csökkenni fognak, ugyanis Portugáliában a társadalombiztosítás feltételei eltérnek a Spanyolországban alkalmazottakól. Sőt mi több, szerzett jogaik is meg fognak változni, például nem kaphatnak kezelést, ha származási országukban kórházba kerülnek vagy súlyosan megbetegszenek. Úgy véli, hogy a rendeletet nem lenne szabad visszamenőleges hatállyal alkalmazni, vagy legalábbis az adófizetők számára lehetővé kellene tenni, hogy megválasszák, hol fizetnek társadalombiztosítási járulékot, hogy megtarthassák a számukra legkedvezőbb lehetőséget.

Thank you for your support, Elena Blanco Fuente