Gesundheit

Par Regulas (EK) Nr. 833/2004 par sociālās nodrošināšanas sistēmu koordinēšanu piemērošanu Eiropas Savienībā

Elena Blanco Fuente
Collection finished
  1. Launched October 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Lūgumraksta iesniedzēja sūdzas par to, ka no 2020. gada maija sakarā ar Regulu (EK) Nr. 833/2004 viņai būs jāmaksā sociālā nodrošinājuma iemaksas valstī, kurā viņa veic profesionālo darbību (Portugāle), neraugoties uz to, ka valsts, kurā viņa deklarē savus nodokļus un kurā viņa tika pieņemta darbā, ir Spānija, jo viņa ir valsts civildienesta ierēdne, kas pārcēlusies saskaņā ar brīvprātīgo mobilitāti. Viņa apgalvo, ka tas nopietni kaitēs viņas un visu to darbinieku dzīvei, uz kuriem attiecas šī regula. Viņa uzskata, ka tādējādi ievērojami samazināsies viņas neto alga, pensijas un sociālie pabalsti, jo Portugālē ir citi sociālā nodrošinājuma nosacījumi nekā Spānijā. Turklāt ar to mainīsies arī viņu iegūtās tiesības, piemēram, viņi nevarēs saņemt ārstēšanu, ja viņi nokļūst slimnīcā vai smagi saslimst savā izcelsmes valstī. Viņa uzskata, ka regulu nevajadzētu piemērot ar atpakaļejošu spēku vai — jebkurā gadījumā — nodokļu maksātājiem būtu jādod iespēja izvēlēties, kur viņi veic sociālā nodrošinājuma iemaksas, lai viņi varētu paturēt labvēlīgāko variantu.

Thank you for your support, Elena Blanco Fuente

openPetition international