Gesundheit

Cu privire la aplicarea Regulamentului (CE) nr. 833/2004 privind coordonarea sistemelor de securitate socială din UE

Elena Blanco Fuente
27 Supporters 27 in European Union
  1. Launched 16/10/2019

Petiționara reclamă faptul că, din mai 2020, în temeiul Regulamentului (CE) nr. 833/2004, va fi obligată să plătească contribuții de asigurări sociale în țara în care își desfășoară activitatea profesională (Portugalia), în ciuda faptului că țara în care își declară veniturile impozabile și în care a fost recrutată este Spania, întrucât este funcționar public național detașat în cadrul regimului de mobilitate voluntară. Ea afirmă că acest lucru îi va afecta grav viața sa, precum și pe cea a întregului personal care face obiectul acestui regulament. Ea consideră că acest lucru va avea ca rezultat o scădere considerabilă a salariului său net, a pensiilor și a prestațiilor sociale, având în vedere că condițiile de securitate socială din Portugalia nu sunt aceleași ca în Spania. În plus, acest lucru îi va modifica, de asemenea, drepturile dobândite, cum ar fi imposibilitatea de a beneficia de tratament în cazul în care sunt spitalizați sau grav bolnavi în țara lor de origine. Ea este de părere că regulamentul nu ar trebui să se aplice retroactiv sau, în orice caz, contribuabilii ar trebui să aibă posibilitatea de a alege locul în care își plătesc contribuțiile de asigurări sociale, astfel încât să poată păstra opțiunea cea mai avantajoasă.

Thank you for your support, Elena Blanco Fuente