Gesundheit

Elena Blanco Fuente
27 Supporters 27 in European Union
  1. Launched 16/10/2019

Vlagateljica peticije se pritožuje, da bo morala zaradi Uredbe (ES) št. 883/2004 od maja 2020 plačevati prispevke za socialno varnost v državi, kjer dela, tj. na Portugalskem, čeprav davke prijavi v Španiji, kjer je tudi nastanjena, saj je njena javna uslužbenka, ki se je preselila v okviru prostovoljne mobilnosti. Trdi, da bo zaradi tega utrpela veliko škodo v življenju, kar velja tudi za vse druge uslužbence, na katere ta uredba vpliva. Meni, da se bodo zaradi tega njen dohodek, pokojnina in socialni prejemki precej zmanjšali, saj so pogoji socialne varnosti na Portugalskem drugačni kot v Španiji. Poleg tega se bodo spremenile tudi njene pridobljene pravice, na primer ne bo deležna zdravljenja, če bo morala v svoji izvorni državi v bolnišnico ali če bo hudo zbolela. Meni, da se ta uredba ne bi smela uporabljati retroaktivno oziroma da bi morali imeti davčni zavezanci možnost izbire, kje bodo plačevali prispevke za socialno varnost, da bodo lahko ohranili pogoje, ki so zanje najboljši.

Thank you for your support, Elena Blanco Fuente