Gesundheit

Elena Blanco Fuente määruse (EÜ) nr 833/2004 (sotsiaalkindlustussüsteemide koordineerimise kohta) kohaldamise kohta ELis

Elena Blanco Fuente
27 Supporters 27 in European Union
  1. Launched 16/10/2019

Petitsiooni esitaja ei ole rahul sellega, et alates 2020. aasta maist on ta määruse (EÜ) nr 833/2004 kohaselt kohustatud maksma sotsiaalkindlustusmakseid riigis, kus ta töötab (Portugal), hoolimata asjaolust, et riik, kus ta oma makse deklareerib ja kus ta tööle võeti on Hispaania, sest ta on riigiametnik, kes liigub vabatahtliku liikuvuse raames. Ta väidab, et see rikub tõsiselt tema elu ja kõikide nende töötajate elu, keda käesolev määrus puudutab. Ta usub, et selle tulemuseks on netopalga, pensioni ja sotsiaaltoetuste märkimisväärne vähenemine, arvestades, et Portugali sotsiaalkindlustuse tingimused ei ole samad, mis Hispaanias. Lisaks muudab see nende juba omandatud õigusi, näiteks ei ole neil võimalik saada ravi, kui nad satuvad haiglasse või on raskelt haiged oma päritoluriigis. Ta on seisukohal, et määrust ei tohiks kohaldada tagasiulatuvalt või vähemalt peaksid maksumaksjad saama valida, kus nad maksavad sotsiaalkindlustusmakseid, nii et neil oleks võimalik valida, milline võimalus on kõige kasulikum.

Thank you for your support, Elena Blanco Fuente