Bildung

W sprawie transportu żywych zwierząt w warunkach niezgodnych z normami w zakresie dobrostanu zwierząt określonymi w przepisach UE

Collection finished
  1. Launched January 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Składający(-a) petycję odnosi się do reportażu telewizyjnego dokumentującego ciężkie warunki transportu młodych cieląt z Litwy do Izraela (zdjęcia dostępne są w portalu YouTube: https://www.delfi.lt/letena/gyvunu-teises/siaubingi-vildai-siauliu-veterinarai-pasmerkegyvunus-letai-mirciai.d?id=82013099)..) Składający petycję wzywa do ścigania wszystkich osób odpowiedzialnych za organizację tych transportów, w tym członków państwowych służb ds. żywności i służb weterynaryjnych, jako że naruszyły one prawo Unii w zakresie dobrostanu zwierząt w trakcie przewozu. Składający petycję odnosi się także do praktyk, w ramach których w supermarketach dostępne są żywe ryby przetrzymywane w rzekomo okrutnych warunkach (zdjęcia dostępne są w portalu YouTube: https://www.15min.lt/new/activities/english/givunu-girl-claim-commerce-centrum-continue-market-good-fishing-56-1111602)..) Składający petycję popiera ponadto intensywne badania nad rozwojem „alternatywnych artykułów żywnościowych” uprawianych w sposób organiczny na gruntach, z uniknięciem uboju zwierząt.

Thank you for your support, Aida Dumbrauskaitė Klaipėdos m. savivaldybės Luizės seniūnaitijosseniūnaitė. Klevų g. 6-5, Tel. Nr.

openPetition international