Bildung

Ve věci přepravy živých zvířat za podmínek nedodržujících normy pro dobré životní podmínky zvířat stanovené v právních předpisech EU

11 Supporters 11 in European Union
  1. Launched 18/01/2020

Předkladatel(ka) petice odkazuje na zprávu vysílanou v televizi, která dokumentuje kruté podmínky během přepravy mladých telat z Litvy do Izraele (záznam dostupný na YouTube: www.delfi.lt/letena/gyvunu-teises/siaubingi-vildai-siauliu-veterinarai-pasmerkegyvunus-letai-mirciai.d?id=82013099). Předkladatel(ka) vyzývá ke stíhání všech osob podílejících se na této přepravě, která porušuje právo EU v oblasti dobrých životních podmínek zvířat během přepravy, včetně státních potravinářských a veterinárních správ. Předkladatel(ka) rovněž zmiňuje praxi, kdy jsou v supermarketech dostupné živé ryby, které jsou uchovávány v údajně krutých podmínkách (záznam dostupný na YouTube: www.15min.lt/new/activities/english/givunu-girl-claim-commerce-centrum-continue-market-good-fishing-56-1111602). Předkladatel(ka) se kromě toho zasazuje za posílení výzkumu a vývoje „alternativních potravin“, které se pěstují ekologicky v půdě a není tudíž nutné usmrcovat zvířata.

Thank you for your support, Aida Dumbrauskaitė Klaipėdos m. savivaldybės Luizės seniūnaitijosseniūnaitė. Klevų g. 6-5, Tel. Nr.